In feeststemming met Atelier Delhaize

Dinsdag 4 december 2018 kreeg A Teaspoon of Baking de kans om de officiële opening van Atelier Delhaize in Elsene bij te wonen.

Van 7 tot 23 december 2018 opent Delhaize een unieke eindejaars pop-up in de Gulden-vlieslaan, Brussel. Doorheen degustaties en workshops met topcheps, maakt Delhaize iedereen klaar voor de feestdagen. Iets waar we tijdens het openingsevent al een voorsmaakje van kregen.

Vergezeld van een glaasje Vranken Demoiselle champagne genoten we van verscheidene hapjes met in de hoofdrol de eindejaarsproducten van Delhaize. Combinaties met kaas, Oosterse hapjes, dips, desserts.. Onze tong werd gestreeld.

Antwerps barwaiter Manual Wouters shakte voor ons dan weer een Dark ’n Stormy, French75 en een alcoholvrij alternatief bij elkaar. Onze favoriet, de French75, komt met de feestdagen zeker op tafel.

Voor de zoetebekken onder ons, komt topchef Sofie Dumont met drie dessertrecepten. Onze voorkeur gaat uit naar haar kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes. Met een gemiddelde moeilijkheidsgraad dus zeker het proberen waard. Het recept kan je hier terugvinden: https://eoy.delhaizemagazine.be/nl/recepten/.

Om jullie niet helemaal te doen verwateren, delen we hieronder graag wat Delhaize-feestinspiratie met jullie.

Delhaize Atelier
Gulden-vlieslaan 26
1050 Elsene-Brussel

French75
6 cl Jinzu gin
3 cl Vers citroensap
1 cl Suikerwater
1 Citroenzeste
Vranken Demoiselle Champagne
Ijsblokjes

Doe de gin, het suikerwater en het citroensap in een shaker en schud krachtig gedurende een tiental seconden. Strain in een champagneglas en giet vervolgens de champagne langzaam in het glas.
Neem de citroen en snijd de zeste flinterdun over de oppervlakte van de cocktail, zodat de aromatische oliën zich kunnen verspreiden over het glas. Knijp de zeste uit boven de cocktail en voeg ze bij de cocktail.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *